Tijdens de zomerbreak in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zijn alle schijnwerpers gericht op de prestaties van Team Belgium op de Olympische Spelen, maar in de rallysport zeker ook op Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe die afgelopen weekend in de Rally van Finland een gouden zaak deden in hun jacht op de wereldtitel.

Ondertussen werken de medewerkers van de Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen hard aan de voorbereiding van de 64ste editie van de A&D Omloop van Vlaanderen, die op 6 en 7 september verreden wordt. De klassieker in Roeselare wordt een uitermate belangrijke wedstrijd in de titelstrijd, want er zijn nog maar drie wedstrijden te rijden. Het aftellen is begonnen. Nog exact één maand te gaan…

20 proeven, 187,53 km tegen de klok

De 64ste van de A&D Omloop van Vlaanderen opent al op woensdag 4 september van 16h tot 22h met de Shakedown in Slyps, waarbij de eerste twee uren voorbehouden worden voor de topteams. Het parcours telt dit jaar 20 klassementsproeven, goed voor 187,53 km tegen de klok, gespreid over twee dagen. Op vrijdag 6 september gaat de wedstrijd om 18u van start met KP Beveren (7,33 km), gevolgd door Koolskamp (12,31 km), een volledig nieuwe, onuitgegeven proef, en een eerste doortocht op de bekende Zoning (5,48 km). De proeven Beveren en Koolskamp worden een tweede keer gereden, zodat op vrijdagavond 44,76 km op snelheid wordt afgewerkt.
Op zaterdag 7 september volgen nog drie lussen van 5 klassementsproeven: Houthulst (12,02 km), Passendale (11,65 km), Zilverberg (7,78 km), Rumbeke (10,66 km) en de Zoning (5,48 km). In de slotronde wordt de volgorde van de laatste twee proeven omgewisseld, zodat de klassementsproef van Rumbeke, terug na een jaartje afwezigheid maar wel in een nieuwe configuratie, de Powerstage zal zijn waar extra bonuspunten te verdienen zijn voor de 5 snelste rijders.

Voordeeltarieven voor VAS-ASAF

De organisatie biedt extra gunstige voorwaarden aan VAS en ASAF-rijders die eens willen proeven van deze Divisie 1-wedstrijd. “De voorwaarde is wel dat ze rijden met een One Event RACB-licentie. Althans de piloot, want voor de copiloot geldt deze voorwaarde niet, zodat men wel een ervaren navigator kan kiezen om kennis te maken met de Omloop van Vlaanderen. Deze promotie geldt trouwens niet voor wagens van de klassen Rally2, Rally3, Rally4 en Rally5.

Fotosessie aan het Kasteel van Rumbeke.

Vrijdagmiddag, tijdens de middagpauze van de verkenningen, wordt trouwens een fotoshoot gepland aan het prachtige kasteel van Rumbeke (Sterrebos). De fotosessie is er voor drie groepen van deelnemers: alle Rally2-teams, de deelnemers aan de Clio Trophy Belgium en de deelnemers aan de MATS Performance M Cup. Op het domein is trouwens een restaurant aanwezig, zodat men er ook kan lunchen.

De timing dd 02.08.2024

Info BRC MEDIA