Het ERC-kampioenschap is deze week te gast in de Tsjechische Republiek, in de schaduw van de Barum autobandenfabriek van Zlín. Deze klassieker die al jaren op de rallykalender staat, wordt gekenmerkt door een varia aan asfaltsoorten, wat het één van de moeilijkste en verraderlijkste verharde rally’s maakt.

De zesde manche van het ERC wordt verreden van 16 tot 18 augustus 2024 en de deelnemerslijst werd gepubliceerd en bestaat uit 65 teams. De belangrijkste titelpretendenten die aanwezig zijn, zijn Paddon, Franceschi, Tempestini en Llarena. Zij staan tegenover de legende en meervoudige winnaar Jan Kopecký. Thuisrijder Erik Cais wordt eveneens in de topposities verwacht.

📸 Erik Cais – Red Bull

Ook West-Vlaming Lander Dhaene zal zijn opwachting maken en moet zich meten met de plaatselijke kleppers.

Onze landgenoot Amaury Molle is van de partij met de nieuwe MRF-Škoda RS Rally2 die hij al in Rome mocht warmrijden.

📸 Amaury Molle

Hoe kijken? Rally.tv

Fans van over de hele wereld kunnen de opwinding en het drama van de ERC ervaren tijdens elke proef op het Rally.tv-platform. Bovendien wordt de ERC uitgezonden in een aantal landen over de hele wereld en worden fans geadviseerd om de lokale lijsten te raadplegen voor meer informatie.

Barum Czech Rally Zlín 2024: de officiële website

De timing:

De vier bandenpartners van het ERC: Hankook, Michelin, MRF en Pirelli strijden nog volop voor het FIA ​​European Rally Championship for Tire Suppliers.

Acht fabrikanten van auto’s uit de FIA-rallycategorie: Citroën, Hyundai, M-SportFord, Opel, Peugeot, Škoda, Toyota en Volkswagen zijn vertegenwoordigd.

De proeven:

KP-analyse by Pirelli

De rally is te volgen via updates op de Facebookpagina van JoHu Media.

Info en foto’s ERC Media / Red Bull Content Pool