De Short Rally van Kasterlee is een organisatie van de nationale renstal R.T. Titanic en wordt traditioneel gehouden in het laatste weekend van augustus in Kasterlee. De wedstrijd, op 25 augustus, is de zevende manche voor het Vlaams regionaal rallykampioenschap van de VAS.

De Short Rally van Kasterlee hoeven we niet meer aan te prijzen. Het evenement staat bol van de tradities. Het is nog de enige rallywedstrijd in de provincie Antwerpen en het is al even traditioneel een Hollands feestje, met heel wat Nederlandse rijders die de oversteek naar België maken. De compacte uitvoering van de wedstrijd, met de gezellige centrale tent als zenuwcentrum voor rijders (servicepark) en publiek, maakt de wedstrijd zeer geliefd. Dat zal ook deze editie geweten hebben want de deelnemerslijst zit helemaal vol. Om alles organisatorisch haalbaar te maken worden er maximaal 90 wagens toegelaten tot de start.

Net al de vorige edities is er ook nu een te duchten contingent aan Nederlandse deelnemers. Wat te denken van Roger Hodenius en Richard Pex, beiden in een Škoda Fabia RS Rally2, en tevens noorderburen die de Vlaamse competitie en ook Kasterlee goed kennen. Zij mogen zonder enige aarzeling bij de favorieten worden gerekend. Nog meer topklasse R5-wagens zijn er voor Stefan Ter Reehorst (Ford Fiesta R5) en Martin van Iersel (Hyundai i20 Rally 2). Daarnaast is er ook de niet te onderschatten Lancer Evo van Hein Jonckers en uiteraard Mats van den Brand, die zoals steeds een uiterst krachtige BMW E36 M3 zal meebrengen.

Kan Steve Bécaert (Lancer EVO X) het Nederlandse feestje komen verstoren? Benieuwd als een Belgisch team een Nederlandse overwinning kan verhinderen. Ook is er nog de Porsche 911 GT3 van stuurkunstenaar Gunther Monnens en als het weer meezit, dan is hij een factor om rekening mee te houden in de Kempen!
Naast het gevecht om de zege in het algemeen klassement, zal er ook in alle klassen en divisies strijd worden geleverd om de punten in het VAS klassement. Anderen kunnen dan weer van deze gelegenheid gebruik maken om hun deelname “buiten de provincie” te laten noteren. Een mooi deelnemersveld in een gezellige rally, hopelijk met mooi weer en … tenslotte in de Kempen.

Alleen rest er enkel nog uw aanwezigheid als toeschouwer! U kan dan alvast proeven van de sfeer voordat er volgend jaar met de 20ste uitgave, een verjaardagseditie komt.

De deelnemerslijst

Info VAS / website organisatie