Inschrijvingen stromen binnen …

Met het einde van de zomervakanties zet de organisatie de puntjes op de i voor een nieuwe topeditie van de Eurol Hellendoorn Rally, op vrijdag 20 en zaterdag 21 september. Met inschrijvingen uit binnen- en buitenland zijn de 95 startplekken snel gevuld. Bernhard ten Brinke, de winnaar van vorig jaar, komt zijn titel verdedigen, maar mag rekenen op geduchte tegenstand. Alle seinen staan op groen voor een prachtige 42e editie van de rally in en rond Hellendoorn.

Het rallycentrum is dit jaar opnieuw gevestigd bij Dieka in Markelo. Vrijdagavond zal de rally echter starten in het centrum van Nijverdal, pal voor het gemeentehuis van Hellendoorn. De klassementsproef in Hellendoorn op zaterdag is een van de fraaiste klassiekers; volgens oud-winnaar Erwin Doctor kan deze proef belangrijk zijn in de strijd om de ereplaatsen: “KP Eurol Hellendoorn wordt net als de andere proeven twee keer verreden, maar is met 14,9 km lengte de langste proef van de rally. Het is een prachtige proef voor de topcoureurs om daar al hun slag te slaan.” In totaal telt het evenement 16 klassementsproeven, zes op vrijdagavond en tien op zaterdag; de totale lengte bedraagt 585 km, waarvan 160 km op snelheid.

Half juli is de inschrijving voor deelnemers aan de rally geopend en de interesse is meteen erg groot. Uiteraard ontbreekt de top-3 niet van de verschillende kampioenschappen. Leider Yannick Vrielink (Ford), runner-up Kevin van Deijne (Hyundai) en nummer drie Richard Pex (Škoda) strijden om de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK). Bernhard ten Brinke (Škoda) zal gebrand zijn op prolongatie van de zege, die hij vorig jaar na een spannende strijd met Jos Verstappen behaalde. In het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) staat Edwin Wils (Mitsubishi) aan de leiding, gevolgd door Ben van de Laar en Ceriel Klein Kromhof (beiden Renault). Voor Klein Kromhof is de rallysport inmiddels een familieaangelegenheid, want naast Ceriel komen ook zijn broers Jeroen en Hendri aan de start. Bovendien zal de start van de allereerste klassementsproef op vrijdagavond in Daarle plaatsvinden vanaf het bedrijfsterrein van het houtvezelbedrijf van de familie Klein Kromhof.

Toegang tot alle klassementsproeven is gratis; om het Rallycentrum Dieka te bezoeken en een kijkje te nemen in het Service Park is een toegangsticket nodig. Deze zijn vanaf nu online te bestellen op de website (€ 10 voor een dag of € 17,50 voor beide dagen). Alle aanwonenden aan de klassementsproeven zijn persoonlijk geïnformeerd en het enthousiaste organisatie comité rekent er op dat officials en verkeersregelaars voor een vlekkeloos verloop van de rally zorgen. De rally kan niet zonder honderden vrijwilligers; de organisatie is nog op zoek naar geïnteresseerden die tijdens de rally een handje willen helpen. Aanmelden kan via de socials.

Het bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally is verheugd dat ook bij de komende editie Dusseldorp ALPINA als partner van de rally zal optreden. Dusseldorp beschikt over zo’n 15 BMW-dealerbedrijven, waarbij de vestigingen in Apeldoorn en Den Haag het merk ALPINA vertegenwoordigen. In Rallycentrum Dieka Markelo zullen tijdens de rally diverse topmodellen van ALPINA worden getoond aan het publiek.

Voor het laatste nieuws over de rally kijk op www.eurolhellendoornrally.com.

Info en foto’s Pers Hellendoorn Rally 2024