Nu het einde van de zomervakantie voor de deur staat, stoomt men zich in alle nationale en internationale kampioenschappen klaar voor de tweede seizoenshelft. Ook het Belgian Rally Championship ontsnapt niet aan die regel. Er moeten nog drie manches worden afgewerkt: na de Omloop van Vlaanderen en de East Belgian Rally wordt het seizoen op zaterdag 30 november en zondag 1 december eens te meer in Spa afgesloten. Binnen de rangen van organisator DG Sport bereidt men zich tegen een gestaag tempo voor op de seizoensfinale.

Het parcours van de tiende editie van de Spa Rally ligt ondertussen vast, en binnenkort kunnen de deelnemers van elke categorie hun aanwezigheid ook bevestigen. Algemene rangschikking – en dus de strijd voor de Belgische rallytitel – Junior BRC, Masters BRC, Lady, Division 2, Historic BRC, BRC 2WD Trophy, Stellantis Motorsport Rally Cup Benelux, Clio Trophy Belgium: aan het eind van de tweede etappe van de Spa Rally kennen we alle kampioenen!

Ook de Spa Rally Classic, voorbehouden aan de liefhebbers en experten van de regularity, dient als finale van het nieuwe Belgische VHRS-kampioenschap, dat in 2024 duidelijk zijn start niet gemist heeft.

Op maandag 16 september om 12u00 worden de inschrijvingen voor de Spa Rally 2024 geopend, in elke categorie. Het staat nu al vast dat er op alle niveaus heel wat aangename verrassingen te noteren zullen vallen.

Het aftellen is dus begonnen en terwijl het seizoen binnenkort op de Vlaamse KP’s opnieuw op gang wordt getrokken zijn in en rond Spa de wegen al klaar voor een spannende seizoensfinale.

Info en Foto’s Spa Rally / DG Sport