De lange zomerpauze die na de Ypres Rally was begonnen komt aan zijn eind. De Opel Corsa’s Rally4 en Peugeots 208 Rally4 van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux komen opnieuw in actie op zaterdag 28 september, in het kader van de East Belgian Rally. Na Wallonië en Vlaanderen is het dus nu de beurt aan de Oostkantons om het decor te vormen voor het vervolg van een wel heel spannende titelstrijd…
 
Sankt Vith, dat is de thuishaven van Tom Heindrichs en Jonas Schmitz! De streekrijders staan voorlopig derde in de tussenstand, en willen in hun thuisrace hard toeslaan, om zo hun titelambities kracht bij te zetten en hun kansen tot het eind van het seizoen, bij de finale in de Spa Rally, te verdedigen. Heindrichs heeft – net zoals Brasseur, Thiele en Depotter – zijn Rally+ bonus nog niet ingezet, wat betekent dat het kampioenschap verre van beslist is.
 
Pierre-Manuel Brasseur, de enige dubbele winnaar van het seizoen, trekt als stevige leider naar de East Belgian Rally. Hij zal evenwel moeten opletten voor een eventuele comeback van Jonas Dewilde, Tom Heindrichs of ook nog Maxim Decock. Een derde zege zou de zoon van Félix-Marie Brasseur dan weer toelaten om met minder druk op de schouders richting Spa te trekken.


Na in de Omloop van Vlaanderen te hebben getoond hoe snel ze wel kunnen gaan, trekken Jonas Dewilde en Maxim Decock met heel wat wedstrijdritme naar Sankt Vith. Volstaat dat om Brasseur en Heindrichs voor te blijven? 
 
Lander Depotter, die op spectaculaire wijze en met een overwinning in de Sezoensrally debuteerde in de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, heeft met zijn twee resultaten logischerwijs een achterstand in de tussenstand. Maar in de strijd voor de zege zal zeker met hem rekening moeten worden gehouden!
 
In de East Belgian Rally wordt het startveld aangevuld door Manuel Merlevede, de Duitser Lukas Thiele en Steven Spittaels. Hoewel Mark Skulj (aan de start van een rally in Slovenië), Niall O’Sullivan (wagen wordt hersteld) en Steve Fernandes (van de partij … met een Rally2) niet aan de Rally Cup-debatten in Sankt Vith zullen deelnemen, mag het startveld nog steeds indrukwekkend worden genoemd. De strijd voor de overwinning zal er, net zoals bij alle vorige manches, heel intens worden!

De stand na Ieper 2024:

Info en foto’s Stellantis Motorsport Rally Cup Belux