Met de East Belgian Rally staat zaterdag de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 op het programma. Voor de jonge talenten die deelnemen aan het Junior BRC, zijn de 12 snelle en technische klassementsproeven in de regio van Sankt-Vith bijzonder uitdagend. Bij minstens een 3de plaats is Jonas Dewilde terug kampioen!

Junior BRC Logo

Aangezien de wedstrijd in Oost-België meetelt voor de Stellantis Motorsport Rally Cup en de Clio Rally Trophy, zijn alle tenoren van het jongerenkampioenschap van de partij. Net zoals in de Omloop van Vlaanderen, mag Jonas Dewilde de champagne al koud zetten, maar mathematisch is de titel nog niet binnen. 

De titelverdediger heeft als enige al de maximale 6 resultaten behaald, met een totaal van 109 punten. Met nog maximaal 50 punten te verdienen, kunnen zowel Pierre-Manuel Brasseur als Maxime Decock die score nog verbeteren, maar dan moeten ze allebei een perfect parcours afwerken, zowel in Sankt-Vith als in Spa. Enkel met twee overwinningen kunnen ze Jonas Dewilde nog van de titel houden. Die kan natuurlijk zelf voor zekerheid zorgen door zijn minst goede score, 8 punten in de Sezoensrally, om te zetten naar 15 punten, het equivalent van een derde plaats. In dat geval verlengt de Opel-piloot zijn Junior-titel in elk geval, ook bij winst van Pierre-Manuel Brasseur of Maxime Decock.


Naast de titelstrijd, zal de strijd om de zege in de East Belgian Rally bijzonder spannend worden. Pierre-Manuel Brasseur, vorig jaar al de snelste in Sankt-Vith, wil een derde overwinning in de Stellantis Cup behalen, maar Tom Heindrichs, die in eigen streek favoriet is, heeft zijn titeldroom in de Stellantis Cup nog niet opgegeven. Ook Lander Depotter, sterk met een Clio Rally3 in Roeselare, wil ongetwijfeld een gooi doen naar de zege. Corentin Fiasse wil zich graag mengen in de strijd voor de ereplaatsen. 


Ook de snelste jongeren in klasse RC5 zijn van de partij, aangevoerd door Leny Cols, die in de Omloop van Vlaanderen zijn eerste overwinning behaalde in de Clio Trophy. Lyssia Baudet, die binnenkort haar WRC-debuut zal maken in de Central European Rally, verdedigt de kleuren van het RACB National Team. Thomas Martens wil opnieuw het duel aangaan met Cols, terwijl hij de proeven van de East Belgian zal ontdekken, net als Cristian Sugar, de jonge Roemeen die sterk aan het seizoen begon.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 109; 2. P-M. Brasseur 65; 3. M. Decock 64; 4. T. Heindrichs 46; 5. L. Depotter 37; 6. C. Fiasse 28; 7. L. Cols 27; 8. D. De Rycke ; 9. C. Sugar 18; 10. Th. Martens & L. Baudet 16; 12.  B. Verlinde 12; 13. L. Dhaene 8

Info en Foto’s BRC Media