De Arabische miljardair Mohammed Ben Sulayem heeft een baanbrekend initiatief aangekondigd om 300 miljoen dollar te injecteren in het World Rally Championship (WRC), met als doel de mondiale voetafdruk aanzienlijk uit te breiden. Als voorzitter van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en zelf voormalig rallyrijder, markeert het plan van Sulayem een ​​cruciaal moment voor de ontwikkeling van de autosport.

De investering heeft tot doel het geografische bereik van het WRC’s te diversifiëren buiten de traditionele Europese bolwerken, waardoor de sensatie van rally-rijden mogelijk naar een nieuw publiek op verschillende continenten kan worden gebracht. Deze strategische uitbreiding zou ervoor kunnen zorgen dat races worden georganiseerd in regio’s als Azië, het Midden-Oosten en mogelijk zelfs Noord-Amerika, waardoor de aantrekkingskracht en commerciële levensvatbaarheid van de sport worden vergroot.

2024 FIA World Rally Championship / Round 07 / Rally Poland / June 27-30, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

Deze kapitaalsinjectie en globalisering van de kalender zouden ook een impact moeten hebben op het aantrekken van nieuwe constructeurs in de (onmiddellijke) toekomst.

Fingers crosses!

Info FIA