Driedaagse evaluatie voor deelnemers aan het Beyond Rally Female Talent Development Program aan de gang in Krakau, Polen. 

Het wachten is voorbij voor de 15 deelnemers aan het Beyond Rally Female Talent Development Program die zijn aangekomen op het hoofdkantoor van M-Sport Polen in Krakau, klaar om een ​​intense driedaagse evaluatie te starten die loopt van 16 tot 18 september.

Uit 13 landen over de hele wereld vertegenwoordigen de aspirant-rallysterren een breed scala aan achtergronden. Ze staan ​​allemaal te popelen om hun waarde te bewijzen en een van de felbegeerde drie plaatsen in een Ford Fiesta Rally3 veilig te stellen tijdens de Central European Rally van volgende maand – de voorlaatste ronde van het FIA World Rally Championship 2024. Van daaruit wordt één piloot geselecteerd om deel te nemen aan een volledig ondersteund 2025 FIA Junior World Rally Championship-programma.

Het Female Talent Development Program, gecreëerd door WRC Promoter, maakt deel uit van het Beyond Rally-initiatief, dat zijn inzet voor het vormgeven van de toekomst van de sport schetst. Door zich te concentreren op belangrijke gebieden als klimaatactie, bescherming van de biodiversiteit, innovatie, verantwoord beheer en sociale impact, stimuleert Beyond Rally de rally richting een duurzamere toekomst.

Het trainingskamp is bedoeld om de rijvaardigheid, mechanische kennis en media-aanwezigheid van elke deelnemer te testen. De deelnemers worden op de proef gesteld en geconfronteerd met een reeks uitdagingen, die variëren van praktische en theoretische technische kennis tot de allerbelangrijkste rijdersevaluatie op zowel asfalt- als gravel ondergrond.

Er zal een inspirerende line-up van bekwame mentoren aanwezig zijn, met onder meer FIA Junior WRC-kampioen 2023 William Creighton en tweevoudig Noors rallykampioen Eyvind Brynildsen die de rijbeoordelingen leiden, terwijl WRC2-kampioen 2022-bijrijders Reeta Hämäläinen toezicht zal houden op de pacenote , recce- en regelgevingsevaluaties.

Alle modules vinden plaats onder het toeziend oog van een samengesteld panel dat verantwoordelijk is voor het selecteren van de drie deelnemers die doorgaan naar de Central European Rally. Het panel bestaat uit voorzitter van de FIA ​​Women in Motorsport Commission Burcu Çetinkaya, FIA WRC Rally Commission President Pernilla Solberg, M-Sport Poland Managing Director Maciej Woda, voormalig WRC-pilote Isolde Holderied en WRC Promoter senior Director of Sport Peter Thul .

Vanuit België kijken we vol verwachting uit naar Lyssia Baudet die zeker het beste van zichzelf zal geven. Laten we duimen 👍🤞

Tijdens zijn toespraak op de EKO Acropolis Rally Griekenland ziet Çetinkaya het Beyond Rally-initiatief als een essentiële springplank voor aspirant-vrouwelijke pilotes om vooruitgang te boeken in hun carrière.

“Absoluut, ik denk dat dit een noodzakelijk project is. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle vrouwen uit te nodigen om mee te doen. Zelfs als u slechts deelneemt aan een WRC-evenement in uw land, kom dan.”

“Dit is de plek, de grootste, de beste, maak daar deel van uit en ik ben er zeker van dat we steeds meer vrouwelijke pilotes in het spel zullen hebben en hopelijk ook van de basis, een aantal sterke.”

Peter Thul, Senior Director of Sport van de WRC Promoter: “We waren overweldigd door het hoge niveau van de kandidaten en degenen die hier in Polen bijeen waren, vertegenwoordigen het beste van het beste.”

“Dit is een ongelooflijke unieke kans die we deze vijftien deelnemers bieden en we verwachten dat de komende drie dagen ongelooflijk spannend zullen zijn.”

De drie deelnemers die doorgaan naar de volgende etappe en een kans op de Central European Rally in een M-Sport Fiesta Rally3 worden op woensdagavond (18 september) onthuld.

Info en foto’s Red Bull CP / WRC Media