Meer dan 100 inschrijvingen en vernieuwde proeven 

De Rocar-Tech Twente Rally nadert met rasse schreden, en met nog maar enkele weken te gaan, kunnen we met trots melden dat het deelnemersveld al de grens van 100 inschrijvingen is gepasseerd. Dit bevestigt opnieuw de status van de rally als een vaste waarde in de Nederlandse rallykalender. De belangstelling van teams, zowel binnen als buiten Nederland, toont dat de populariteit van de rally blijft groeien. En dat is dit jaar des te specialer, want de Twente Rally bestaat 40 jaar!

Vernieuwde proeven in iconische omgeving

De klassementsproeven zullen dit jaar volledig anders worden verreden dan eerder. Maar liefst vijf van de zes proeven zijn vernieuwd, wat zorgt voor een frisse uitdaging voor de deelnemers. Op zaterdag worden de eerste proeven verreden in Hoeve en Stepelo, waarbij de avondproeven voor extra spanning zullen zorgen. Zondag zullen de rijders door Twekkelo, Hengelo-Zuid (met een spectaculaire rondkoers op het industrieterrein), Bentelo en Zeldam strijden om de snelste tijden. Deze andere opzet biedt zowel ervaren rijders als nieuwkomers een unieke kans om hun vaardigheden te testen op de vernieuwde proeven.

Een gevarieerd deelnemersveld

De inschrijvingen zijn zeer divers: van professionele rallyrijders tot enthousiaste amateurs. Veel regionale teams hebben zich aangemeld, wat de lokale betrokkenheid van het evenement onderstreept. Dit jaar zien we ook een opmerkelijk aantal Clio’s en deelnemers van de Peugeot 206 Cup aan de start verschijnen, wat garant staat voor spannende gevechten in deze populaire klassen. ‘‘Dat we nu al ruim 100 inschrijvingen hebben, bevestigt dat de Rocar-Tech Twente Rally een vaste waarde is in de rallykalender,’’ aldus Wouter Koenderink van de organisatie. ‘‘We kijken ernaar uit om deelnemers en toeschouwers te verwelkomen voor wederom een spectaculaire editie dit jaar.’’

Achter de schermen: Een complexe organisatie

Met het groeiende aantal deelnemers is de organisatie druk in de weer om alles tot in de puntjes te regelen. Van de planning van de klassementsproeven tot de inzet van marshals, veiligheid en samenwerking met lokale autoriteiten, elk detail wordt zorgvuldig voorbereid. Het doel is om een veilig, gestructureerd en soepel verlopend rallyweekend neer te zetten.

Praktische informatie

De Rocar-Tech Twente Rally vindt plaats op 26 en 27 oktober 2024. Voor meer informatie over het evenement, de deelnemende teams en het tijdschema kunt u terecht op de website: www.twenterally.nl en sociale media kanalen.

Bron en foto’s KNAF Magazine